G-4Y02LBRPJC

بهترین متد خشک کردن گاو شیری

در تعريف دوره خشكي گاو شیری واژه گاو خشك به معني گاوي كه شير نمي دهد اطلاق مي شود. بهترین روش خشک کردن گاو ،حداقل 2 هفته پیش از خشک کردن گاو انجام میشود دوره اول خشکی از زمان خشكي گاو تا 21 روزقبل از زايش است.
دراين دوره خوش خوراك بودن علوفه مصرفی از اهميت ويژه اي برخورداراست و مصرف کنسانتره بايدبه حداقل برسد. آنچه از لحاظ تغذیه حائز اهمیت است ميزان مصرف علوفه میباشد. که بایستی درصد زيادي از جيره روزانه را دارا باشد.

آیا میدانید میزان نیاز مصرفی ماده خشک گاو خشک در روز چه مقداري است؟ مثلا گاوخشكي باوزن 600 كيلوگرم بايدروزانه 1/11 كيلوگرم  ماده خشك مصرف نمايد. یعنی فرمول ذیل:

عدد (0/185 ) ضرب در  وزن زنده گاو = مصرف ماده خشك روزانه گاوخشك

علوفه توصیه شده در دوره خشکی گاو :

پیشنهاد میشود از يونجه و سيلوي ذرت بیشتر استفاده شود. میزان مصرف سيلوي ذرت را میتوانید  تا 8 كيلوگرم نيز برسانید و همچنین مصرف يونجه خوش خوراك نيز تا 3 كيلوگرم درروز  بسیار مفید خواهد بود. از آنجایی که سيلوي ذرت برای گاو خشک علوفه خوش خوراکی است بایستی مصرف آن به ميزان 30 %كل جيره باشد.

_

نکات مهم جیره

و تغذیه گاو خشک

آنچه باید در جيره گاوخشك  مدنظر داشته باشید آنست که از آنجایی که گاوهای خشک در معرض ابتلا به تب شير خواهند بود ، بایستی جیره  داراي تعادل آنيوني-كاتيوني منفي باشد، تا از بروز تب شير جلوگيري كند. همچنین لازم است ازنمكهاي آنيوني درجيره استفاده شود.

جذب كلسيم ازطریق استخوانها در گاوهای خشک با مصرف اين نوع جيره ها افزايش می یابد . از آنجایی که برای انجام تبادل كلسيمي ازاستخوانها به داخل خون  به بافر نیاز است، خود استخوان قادر است به عنوان يك بافر قدرتمند عمل كند.

جيره گاو خشک بایستی متابوليسم ويتامين D دربدن گاو را افزايش  دهد زیرا جيره هاي اسيدي باعث جذب كلسيم ازاستخوانهاي بدن مي شوند،  از آنجاییکه گاوخشك  پس اززايش با ترشح شير دچار کاهش ميزان كلسيم بدن میگردد ، پس براي جبران اين عمل وجلوگيري ازشكستگي استخوانها در بعد از زایش بايد متابوليسم  ويتامين  D را با مدیریت مصرف کنسانتره مناسب ، در دوران خشکی گاو افزايش داد.

مروری بر نبایدهای مهم در

تغذیه گاو خشک

  • به گاوهای خشک نباید اوره و دیگر خوراکهای حاوی ازت غیر پروتئینی داد

  • نباید اوره و دیگر خوراکهای حاوی ازت غیر پروتئینی داد

  • 2 هفته قبل اززایمان سیلاژ ذرت را باید به کلی از جیره حذف کرد 

  • مصرف کنجاله تخم پنبه در گاوهای خشک به کلی ممنوع است 

  • لگومینه های جیره نباید بیشتر از 30 درصد ماده خشک علوفه را تشکیل دهند

  • طول علوفه خرد شده نباید بیشتر از 3/5 ـ 3 سانتی مترباشد

  • تامین مینرال ها و ویتامین ها در تغذیه جیره فراموش نشود

  • نسبت کلسیم به فسفر جیره را باید 1/2 ـ 5/1 نگه داشت

  • نسبت قند به پروتئین در جیره از 8 ـ 1 درصد نباید تجاوز کند

  • نسبت قند به اضافه نشاسته به پروتئین قابل هضم باید 3/2 ـ 7/1 درصدباشد .

  • هيچ وقت نبايد تلاش كرد تا جيره گاوها را طي دوره خشكي افزايش داد زيرا گاوها درمعرض شرايط نامطلوب كتوز قرار گرفته و شروع به ذخيره چربي دركبد مي نمايند .

_

نتیجه گیری نهایی

از تغذیه در دوران خشکی گاو

آنچه میتوان به عنوان نتیجه گیری مهم از این مقاله عنوان کرد آن است که خشک کردن گاو شیری آبستن امری الزامی بوده و شما میتوانید با انجام مدیریت صحیح در دوران خشکی  میزان تولید شیر دردوره لاکتاسیون بعدی  تعیین کنند را تعیین کنید.

نقش مهم مصرف علوفه بر روی شکمبه گاو خشک :

1- علوفه باعث  پرشدگي بالاي شكمبه شده و سبب  تحريك حركت عضله  شکمبه خواهد شد لذا منجر به  ترميم ديواره آسيب ديده شکمبه گاو در شرايطي كه از  جيره هایي با غلات بالا تغذیه شده باشند، كمك مي نمايد.

بدنبال آن میزان  ماده خشك مصرفي در گاو تازه زا و تناژ شیر توليدی پس از از زايش را افزایش می دهد.

2- مزيت ديگر خورانيدن جيره با علوفه بالا، اين است كه از آنجایی که علوفه، داراي انرژي كمتري می باشد از چاق شدن گاو طي دوره خشكي جلوگیری مي نمايند.

نکته طلایی در تعیین نوع علوفه مصرفی:

انواع مختلفي از علوفه مي تواند به گاوهاي Far-off خورانيده شود. درصد سديم و پتاسيم  علوفه هايي كه محتوي مقدار زيادي دانه مي باشند، مثل سيلوي ذرت ، بايد بصورت محدود خورانده شوند و معمولاً بهترين راه اين است كه ذرت سيلويي به ميزان 40-30 درصد از ماده خشك جيره محدود شود.

توصیه اکید میشود قسمت عمده جیره گاوهای خشک ،از  غذاهای علوفه ای وخشبی تشکیل یابد.
به مرحله اول خشکی دوره Far-off (بايد حداقل 30 روز باشد) و مرحله قبل از زايمان Close Up (بايد حداقل 15 روز باشد) گوییم. از مهمترین اهداف دوره Far-off میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. حفظ  اسکور بدني دام  که بایستی 3/5 بوده و اين وضعيت را تا روز زايش حفظ نمايند
  2. حفظ  ذخایر پروتئيني و عضلاني در گاو
  3. نوسازي ديواره شكمبه
  4. فراهم كردن ويتامين ها و مواد معدني مورد نياز

_

آشنایی با دوره انتقال

 گاو شیری

حدود 2 الي 3 هفته قبل اززايمان بايستي گاوهارابه بهاربند منتقل كرد كه به اين دوره ، دوره انتقال   مي گويند . اين دوره تقريبا 30درصد روزهاي پاياني دوره خشكي راشامل مي شود . ودراين مرحله رشدجنين به حداكثر خود مي رسد وحالت صعودي به خود مي گيرد پس درمرحله انتقال به چند دليل دادن كنسانتره زياد اجتناب ناپذيرخواهدبود:

  1.  جهت رفع احتياجات بخاطر رشد سريع جنين .
  2. به خاطر آداپته كردن فلور ميكروبي شكمبه به غلات به خاطر نياز گاو به غلات در بعد از زايمان .

اين كارتدريجا شروع مي شود . روزاول 3 كيلوگرم تا اينكه درزمان زايمان به چيزي حدود 9 – 8 كيلوگرم مي رسد . (درطول 14 روز آخردوره دوم خشکی و نزدیک زایمان ، روزانه 0/5 کیلوگرم به کنسانتره باید اضافه شود )

حداكثر ميزان كنسانتره مصرفي بايستي درقبل اززايش  1 – 0/7 درصد وزن بدن باشد و كل ميزان ماده خشك روزانه گاو در اين دوره 1/5 درصد وزن بدن دام خواهد بود .

دقت کنید که ميزان كلسيم كل جيره از 80 گرم تجاوز نكند وگرنه ابتلا به تب شير اجتناب ناپذيرخواهد بود

پرفروش ترین محصولات

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش