G-4Y02LBRPJC

پسته احمد آقایی چیست؟

پسته احمد آقایی چیست : به طور کلی پسته احمد آقایی از لحاظ میزان چربی مفید و پروتئین جز خوشمزه ترین و زیباترین پسته در دنیاست. این نوع از آجیل خندان به دلیل داشتن ویژگی های فوق العاده جز بهترین گزینه ها برای مشکل پسندان است. بدون شک شما با یک بار خوردن این نوع پسته طعم آن را فراموش نخواهید کرد. این نوع در اکثر شهرها کشت می شود اما مرکز اصلی آن در استان کرمان و شهرستان رفسنجان است. ارزش این پسته آن قدر بالاست که آن را با طلای سبز می شناسند.

پسته احمد آقایی برای اولین بار توسط فردی به نام احمد آقا فروتن در احمدیه نوق انتخاب شد که این نوع بیشتر در نوق رفسنجان و سیرجان می باشد. امروزه این رقم تجاری پسته یکی از مهم ترین نمونه های تجاری است که جدای از قدمت طولانی در حال توسعه نیز می باشد.

 

مشخصات و ویژگی های ظاهری پسته احمد آقایی چیست؟

این نوع پسته به دلیل داشتن طعم فوق العاده و شکل زیبایش مرغوب است. مزه استثنایی آن موجب محبوبیت آن شده است و همچنین سرشار از اسید چرب امگا ۳ است. پسته احمدآقایی به نسبت پسته اکبری کوچک تر و نسبت به نوع فندقی بزرگ تر و کشیده تر می باشد. در ادامه شما را با خصوصیات این آجیل خندان صادراتی آشنا می کنیم.

  • مناسب مهمانی ها و مراسمات
  • مناسب برای تهیه خلال
  • خوشمزه ترین نوع پسته
  • داشتن شهرت داخلی و خارجی
  • ظاهری زیبا، یکدست و کشیده
  • داشتن پوست قرمز رنگ در زمان رسیدن
  • قرمز رنگ بودن روی مغز پسته
  • سبز یشمی بودن رنگ مغز پسته
  • سفید استخوانی بودن رنگ پوسته سخت پسته

خصوصیات درخت پسته احمد اقایی

به طور کلی پسته رقم احمدآقایی جز ارقام کم تا متوسط رشد محسوب می شود و در ضمن غالبیت انتهایی قوی و عادت رشد درخت گسترده است. برگ های این نوع درخت کوچک و حدود ۶۰ درصد برگ ها سه برگچه ای هستند. شکل برگچه انتهایی تخم مرغی و بزرگ تر از برگ های جانبی است. شکل میوه آن بادامی و رنگ پوستش سفید و زرد رنگ است.

 

بازدهی درخت پسته احمد اقایی

ای نوع رقم پسته از نمونه های زود گل است و زمان گلدهی آن از ۴ فروردین تا ۱۲ فروردین ماه هر سال؛ رشد مغز آن از ۱۰ تیر ماه شروع می شود. میوه پسته احمد آقایی را می توان از اواسط شهریورماه برداشت کرد. میزان تراکم پسته در خوشه ها ۱۸ دانه پسته در پایان فصل برداشت است. به عنوان مثال باردهی این درخت در سال بار از هر درخت ۱۵ ساله به طور متوسط ۲۰ کیلو پسته تر است که با در نظر گرفتن ۴۰۰ درخت در هکتارمی توان ۸ تن محصول داشت.

تفاوت پسته اکبری و احمدآقایی

در ادامه از این مطلب شما را با پسته اکبری چیست و این که پسته اکبری بهتره یا احمد آقایی آشنا می کنیم. به وطر کلی رقم احمداقایی یا پسته بلند مغز از انواع محبوب پسته های بلند ایرانی است. محبوبیت این نوع در شرق آسیا به ویژه هند و چین زیاد است. این نوع پسته نسبتا بزرگ، پوسته آن از یک طرف نیمه باز و از طرف دیگر کاملا باز شده است. اما پسته اکبری به عنوان بلندترین پسته ایرانی جز گران ترین پسته نیز می باشد. عرض سر و انتهای پسته تقریبا یکسان است و دارای بالاترین مغز پسته می باشد. باز کردن این نوع پسته آسان بوده و زیر نور آفتاب خشک می شود.

پسته احمد آقایی یا پسته اشرافی و مجلسی با پسته اکبری یا پسته عبداللهی از نظر ظاهری و مزه نزدیک به یکدیگر هستند. اما از مهم ترین تفاوت آن می توان به رنگ روی مغز پسته اشاره کرد که در نوع رقم احمداقایی رنگ قرمز روشن تا ارغوانی دارد و در نوع اکبری پوسته کرم تیره دارد. در جدول زیر شما را با تفاوت ۴ رقم پسته بیشتر آشنا می کنیم.

پسته کله قوچیپسته احمد آقاییپسته اکبریپسته فندقیمشخصات
شکلکروی شکل و درشتکشیده و بادامی شکلکشیده و بادامی شکلکروی شکل و ریز

اندازه متوسط هر دانه (میلیمتر مربع)

۱.۵۰ – ۱.۷۰۱.۵۰ – ۱.۶۰۱.۸۰ – ۱.۹۰۱.۴۰
وزن متوسط مغز خشک هر دانه۱.۴۵g۰.۷۵g۰.۶۶g۰.۴۴g
وزن متوسط هر دانه۱.۷۱۱.۳۲۱.۴۵g۰.۹۷g
ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرمدارای ارزش غذایی یکساندارای ارزش غذایی یکساندارای ارزش غذایی یکساندارای ارزش غذایی یکسان
تعداد دانه در هر کیلوگرم۷۰۰-۸۰۰۸۰۰-۹۰۰۸۰۰-۹۰۰۱۰۰۰-۱۱۰۰
میزان خندانی پسته۱۰۰%۱۰۰%۱۰۰%۱۰۰%
استفاده معمولآجیل لوکسآجیل لوکس و بستنی سازیصادرات به کشورهای عربیصادرات، شیرینی پزی و بستنی سازی

تفاوت درخت پسته اکبری و احمدآقایی

درخت های پسته اکبری به طور هرساله قابل برداشت نیستند و و دچار پدیده سالانه می شوند. به طور کلی درختان پسته عبداللهی باید دوره خاصی از سرمای زمستان را پشت سر بگذارند و اگر این کار به درستی انجام نشود، پردازش بهینه و موثری نخواهد داشت. از این رو از لحاظ صادرات پسته مجلسی و اشرافی درصد بیشتری را به خود اختصاص داده است ولی پسته نمکی اکبری در کشورهای ثروتمند اروپا بسیار پرطرفدار است. در زیر عکس درخت پسته احمد آقایی موجود است.

 

پرفروش ترین محصولات

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش